onsdagen den 23:e januari 2013

Vi är här

Det har snart gått en vecka. Märkligt nog går tiden nästan lika fort här som hemma. Att komma in i semesterlunk gick snabbt och vi har anpassat oss till det långsamma tempot och carpe diem och manjanamanjana och så vidare.

På något sätt har mina minnen av Thailand långsamt suddats ut sedan vi var här för några år sedan. Jag hade förträngt hur härligt det är; maten, frukten och folket. Vattnet, stranden och luften. Senast vi var här reste vi ju som sagt under lite andra omständigheter. Utan barn, vagn och annat som kräver planering. Helt bortom charterturismen. Det är annorlunda. Inget att sticka under stol med och det har verkligen sina fördelar när man har andra än sig själv att tänka på.

Charter är bekvämt, trevligt och tryggt. Men samtidigt dyrt, exploaterat och lite mindre genuint. För den här resan passar det utmärkt. Hotellet är jättefint, stranden precis utanför rummet och i alla poolerna finns barnsektioner. Men ändå. Ändå känner vi den där saknaden av öde stränder, restauranger utan meny och korallrev som börjar vid strandkanten.


Klockan är snart sex på kvällen här. Fåglarna kvittrar, solen är på väg ned och glittrar orangegult i havet, vi tar ett glas vin på terassen (påsen kom ju som sagt till rätta till slut) och ska snart gå ner på stranden och hitta restaurangen för kvällen. Givet på bordet är spicy papayasallad som jag läste att Hannah äter så gott som varje dag, förstår nu varför.
Och den där elefanten ja, lovar att berätta snart. Ska bara ladda över bilderna först....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar